Gerze Meslek Yüksekokulundan KIZILAY’a Büyük Destek

16.10.2019

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Gerze Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına, Yüksekokulumuz öğrencileri ve akademik personeli yoğun ilgi gösterdi.

Gönüllü olarak Kızılay’a kan bağışı yapmak için standlarda ve hazırlanan alanda kuyruklar oluşturan öğrenciler, “Kan bağışında bulunmak başta sağlığımız açısından önemli iken ihtiyacı olan bir kimseye en zor anında bu şekilde destek olacağımızı bilmek bizleri mutlu ediyor. Ayrıca sağlıklı iken bu bağışı yapabilmek her şeyden anlamlı” diyerek duygularını dile getirdi.

Kan bağışı öncesi Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Sayın Birkan Yaşar BATUR, 25 yaş öncesi genç nüfusu kan bağışı konusunda bilinçlendirmek, “gönüllü ve düzenli ” kan bağışçısı olmalarını sağlamak amacıyla bir sunum gerçekleştirdi. Samsun Kan Alma Birimi'nde görev yapan Sayın Dr. Mehmet ÖZBAY ve Sayın Dr. Oktay İrşad YANIK, öğrenciler ile birebir ilgilenerek, bağış sırasında ve sonrasındaki doğru bilinen yanlışlar ile ilgili detaylı bilgiler vermesi, öğrencilerin kan bağışlama konusundaki tereddütlerini de giderdi. Kan bağışı kampanyası için Kızılay’a gönüllü olarak kan veren öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kızılay yetkilileri 165 başvuru içerisinden 141 ünite kan bağışının yapıldığı iki günlük program sonunda, öğrencileri kan bağışı konusunda teşvik etmeleri, gönüllü kan bağışçısı olmaları ve Kızılay ekibine göstermiş oldukları ilgiden dolayı, Yüksekokul Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerini sunarak, öğrencilerimize ise büyük minnetlerini dile getirdiler.